Verzenden €4,95 (NL) Gratis vanaf €65
Extra korting op je hele bestelling vanaf €75 en €100
Voor 23:45 uur besteld, morgen bezorgd*
Fijne Woensdag.
Webshop Keurmerk
0
0
Verzenden €4,95 (NL) Gratis vanaf €65
Extra korting op je hele bestelling vanaf €75 en €100
Voor 23:45 uur besteld, morgen bezorgd*
Fijne Woensdag.

Door De Groene Drogist, 4 september 2024

5 simpele tips om rimpels te verminderen

Rimpels zijn een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces en dit proces kunnen we natuurlijk ook niet stoppen. Erfelijke en externe factoren spelen hierbij een rol.

We hebben een aantal simpele tips die helpen om de veroudering van de huid te verminderen en het proces af te remmen voor je op een rijtje gezet:

1. Bescherm je huid tegen de zon. Gebruik dagelijks een natuurlijke crème met SPF of een natuurlijke foundation met SPF, ook in de winter. UV-straling zorgt o.a. voor afbraak van elastische vezels in het bindweefsel. Vermijd het gebruik van de zonnebank. Trek daarnaast je ogen niet samen maar pak een zonnebril ;-).

2. Hydrateren. Heb je een droge huid? Een droge huid is gevoelig en beschadigt sneller. Hydrateren is dan extra belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld een natuurlijk serum met hyaluronzuur. Voldoende water drinken is een eenvoudige maar effectieve manier om de gezondheid van je huid te verbeteren. Door gehydrateerd te blijven, ondersteun je de natuurlijke functies van je huid, van celvernieuwing tot ontgifting, en zorg je voor een gehydrateerde, stralende en gezonde huid. Het is een essentiële stap in elke huidverzorgingsroutine en draagt bij aan zowel de interne als externe gezondheid. Kies wel voor een RVS drinkfles in plaats van plastic flessen.

3. Slaap genoeg. Tijdens het slapen herstelt je huid. Te weinig slaap kan zorgen voor een doffe huid, donkere kringen en meer zichtbare rimpels.

4. Eet gevarieerd en gezond. Beperk de inname van suikers en alcohol. Wist je dat roken collageen en elastine afbreekt? Zorg ervoor dat je voeding eet die rijk is aan antioxidanten, zoals vitamine C en E, omega-3 vetzuren en andere voedingsstoffen. Deze helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen, die bijdragen aan rimpelvorming.

5. Gebruik een peeling. Vanaf het 30e levensjaar vertraagd de celvernieuwing van de huid: je huid wordt doffer. Een peeling zorgt ervoor dat oude cellen verdwijnen en ruimte maken voor nieuwe cellen. Wist je dat wij verschillende soorten natuurlijke peelings verkopen?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »