Waarom BPA-vrije RVS Drinkflessen?
Voldoende water drinken is een eenvoudige maar effectieve manier om de gezondheid van je huid te verbeteren. Door gehydrateerd te blijven, ondersteun je de natuurlijke functies van je huid, van celvernieuwing tot ontgifting, en zorg je voor een gehydrateerde, stralende en gezonde huid. Voldoende drinken is een must voor je huid, maar doe het op een gezonde manier.
Wat zijn weekmakers zoals BPA in plastic drinkflessen?
Plastic flessen kunnen schadelijke chemicaliën (weekmakers) bevatten zoals Bisfenol A (BPA), Di-isobutylftalaat (DIBP) en ftalaten, die langzaam kunnen oplossen in vloeistoffen, vooral wanneer ze worden blootgesteld aan hitte of zonlicht, bijvoorbeeld in een hete auto of bij het schoonmaken in de vaatwasser.
Uit recent onderzoek van de stichting Tegengif blijkt dat in meer dan de helft van de onderzochte flessen Di-isobutylftalaat (DIBP) juist ná het vaatwassen vrijkomen. Voor het vaatwassen lekte deze chemische stof maar uit 1 fles. Uit het onderzoek blijkt ook dat de concentratie DIBP toenam naarmate de vloeistof langer in de fles zat. Lees hier het volledige artikel.
Hoe schadelijk zijn deze weekmakers?
De weekmakers BPA en DIBP zijn in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hormonale verstoringen en een verhoogd risico op bepaalde (ernstige) ziekten. Je kunt ze dus beter vermijden.
Voordelen vanuit milieuoogpunt
Vanuit milieuoogpunt zijn roestvrijstalen waterflessen een veel duurzamer alternatief. Door over te stappen op herbruikbare roestvrijstalen flessen wordt het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik aanzienlijk verminderd.
Conclusie
Kiezen voor glazen of roestvrijstalen drinkflessen in plaats van (niet-)herbruikbare plastic flessen is een slimme keuze die zowel je persoonlijke gezondheid als het milieu ten goede komt. Door te investeren in een roestvrijstalen fles draag je bij aan een duurzamere toekomst en bescherm je jezelf tegen de mogelijke risico's van schadelijke chemicaliën in plastic. Het is een kleine verandering met een grote impact.
Bron: Stichting Tegengif